Personligt brev exempel

Personligt brev exempel hittar du här och passar för dig som undrar hur ett personligt brev kan se ut. Kom ihåg att ha fokus på vad arbetsgivaren kan tjäna på att ha dig som anställd. Lyft fram vad du kan göra och hur du passar in på arbetsplatsen.

Personligt brev exempel

Exempel på personligt brev

Analytisk ekonom med målsättning att bli aktieanalytiker

Idag annonserar ni ut mitt drömjobb. Ni som företag är själva anledningen till att jag har valt att utbilda mig inom finans. När jag såg att ni söker en junior aktieanalytiker kändes det som en fullträff. Jag har precis tagit min examen från Stockholms Universitet och vill nu ta steget till er.

Jag har en naturlig talang för ekonomi med ett sifferminne som kommer att komma väl till användning för att memorera bolagens kvartalsrapporter och nyckeltal. Eftersom jag vet att det gäller att hålla en hög standard på de analyser som kommer publiceras har jag läst kurser inom journalistik och att skriva för webben.

Ekonomi har alltid varit något vi diskuterat kring matbordet i familjen. Under mina sommarlov har jag jobbat extra med bokföring och redovisning för ett antal mindre företag. Målsättningen med dessa extrajobb har varit att utveckla mina kunskaper för bolagsanalys.

Anledningen till att jag vill jobba hos er är för att jag anser att ni håller högst kvalitet på redaktionellt innehåll. Dessutom vill jag värna om de små aktieägarna och skriva analyser som kan hjälpa människor att ta rätt beslut när det kommer till deras privatekonomi. Ryktet säger också att ni tar väl hand om nyexaminerade ekonomistudenter.

Om ni väljer mig för jobbet så kommer ni få en energisk och glad tjej som levererar aktieanalyser anpassade för webben. Ni kommer helt kunna släppa allt arbete som rör det utvalda området då jag kommer avlasta nuvarande analytiker.

Jag hör av mig till er nästa vecka för att kontrollera att min ansökan har kommit fram.