Ett personligt brev som sticker ut

Ett personligt brev är ett dokument med syfte att ta dig till en intervju. För att lyckas med detta krävs träning och eftertanke. Börja gärna med att läsa tipsen på den här sidan för att skaffa så mycket som möjlig under fötterna.

I ett personligt brev krävs engagemang

Det är viktigt att du lyckas förmedla din passion för det sökta jobbet. Var ärlig därför att en bra rekryterare märker om ditt intresse inte är äkta. Se till att du kan utveckla det du skrivit i ditt personliga brev under en eventuell intervju.

ett personligt brev att skriva

Stycken och typsnitt i ett personligt brev

Använd gärna marginaler på både vänster och höger sida på det A4 du skriver. Ofta vill läsaren göra små anteckningar på sidorna inför en intervju. Gör inte ditt personliga brev för avancerat genom att använda typsnitt som inte går att läsa. Ibland kan även PDF-inställningarna göra att läsaren får ett helt annat typsnitt. Håll dig därför till standard-typsnitt som finns på alla datorer. Exempel på sådana typsnitt är Arial, Helvetica eller Verdana. För att läsa fler tips kan du besöka undersidan skriva personligt brev.

Arbetsgivaren kan få ut mer av dig under lågkonjunktur

När det råder sämre konjunktur blir ofta kravlistan längre till samma löneutgift. Arbetsgivaren letar efter personer som är självgående, strukturerade, ansvarsfulla och initiativrika. Visa gärna exempel på dessa egenskaper i ett personliga brev för att hänga med konkurrensen.

Avsluta ditt personliga brev starkt

Precis som inledningen så är avslutet minst lika viktigt. Skapa intresse och visa att du är beredd att göra allt för att få jobbet. Det handlar om att göra ett intryck så att läsaren hör av sig till dig och bjuder in dig till en intervju. I ett personligt brev har du chansen!

Gillade du tipsen ovan? Här kommer fler sidor som kan hjälpa dig: