Hur skriver man ett personligt brev?

Hur skriver man ett personligt brev? Att skriva personligt brev handlar om att visa hur du platsar på företaget. Du ska skriva hur du kommer att påverka och på vilket sätt du kommer sköta dina arbetsuppgifter.

Det ska framgå vad du lärt dig i det personliga brevet

Vad kommer du att ta med dig till företaget i form av kompetens? Vad är det för kunskaper och erfarenhet som gör att arbetsgivaren kommer att anställa dig? I ett personligt brev bör du också lyfta fram de tidigare positionerna du har haft som du tror kan vara intressanta för det nya jobbet. Skriv också i brevet om du har uppnått något resultat i dina tidigare tjänster som du tror arbetsgivaren kan bli imponerad av. Efter du har läst detta blogginlägg så kan du få fler tips på hur man ska skriva personligt brev här: Guide på hur skriver man ett personligt brev.

hur skriver man ett personligt brev

Hur skriver man ett personligt brev utan att det blir en självbiografi?

Det är viktigt att du inte blir för privat och personlig i ditt personliga brev. Om du vill nämna dina fritidsaktiviteter eller hobby så räcker det ofta med ett par meningar och inte mer.
Själva poängen med att skriva om din hobby är så att arbetsgivaren får en bra bild av dig som person. Tänk dig för vilka slutsatser personen som läser ditt personliga brev tar av det du skriver.

Ta en bild som är neutral och håller kvalitet för ditt personliga brev

Många rådgivare säger att du inte bör ha en bild bifogad i ditt CV eller personliga brev. Vi på personligt brev.org tycker att det hänger på bildens kvalitet och vad bilden kommunicerar. Om du är ovan att ta fotografi eller inte har en tillräckligt bra kamera så kanske du ska avstå att bifoga en bild. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra i det fallet så att du inte förstör dina chanser på grund av att din bild kommunicerar fel intryck av dig

Överflödiga meningar – Hur skriver man ett personligt brev kortfattat?

När du skriver ett personligt brev så ska du helst hålla dig inom en sida annars orkar inte läsaren ta sig genom din text. Hur skriver man ett personligt brev kortfattat då? Det du kan göra är att ta bort meningar som känns överflödiga och inte säger så mycket. Vissa stycken kanske du kan ta bort helt? För att få en kortfattad känsla kan du lägga till punktlistor eller markera nyckelord för att få läsaren på rätt spår. Se också till att lämna en del luckor om dig själv så att du har något att lyfta fram under en arbetsintervju.

Hur skriver man ett personligt brev för en specifik bransch?

Alla branscher har olika fackspråk, kolla upp vilket språk som gäller för din bransch. Sedan anpassar du texten i ditt personliga brev så att den matchar det jobb och bransch du söker. Du kan få en ledtråd på vilket språk och företagskultur som finns på ett företag genom att kolla deras hemsida. Företagets hemsida brukar ofta användas för att visa vilka människor man vill attrahera till sin verksamhet.

Fler sidor som kan hjälpa dig: